Menu

Reiki Cosmic Light Basis Cursus

Reiki Cosmic Light (RCL) in afstemming met the Lord’s and lady’s of Shamballa is meer dan een ‘healing system’, al zou je kunnen zeggen dat het een heelwordingssysteem is, het heel worden van jou zelf!

Het is een weg naar persoonlijke vrijheid, naar self mastery. Cosmic Light Work kent geen controle, geen macht, geen vaste systemen of werkwijzen en geen leraren, die alles weten.

Reiki Cosmic Light erkend dat ieder mens zijn eigen ontwikkelingsproces heeft en dat elk mens daar recht op heeft. Elk oordeel is naïef want niemand kent het levens- en ontwikkelingsplan van een ander. Hari Baba (grondlegger Shamballa) verwoordde dit uitgangspunt zo: “Shamballa kent maar één regel: er zijn geen regels.”

Met Reiki Cosmic Light wordt gewerkt met universele levensenergie, in andere culturen ook wel bekend onder de naam Chi, Achpan, Prana enz.… Het is de energie die zorgt voor groei en genezing van alles wat leeft. Zieke of vermoeide mensen, planten en dieren hebben een tekort aan die energie. Deze energie kan je ook inzetten voor een behandeling, dan stroomt de energie door de behandelaar heen en hij geeft deze door aan de ontvanger tot diens energiegebrek is opgeheven, zodat deze zich weer kan gaan herstellen.

Reiki Cosmic Light Behandelingen

Reiki Cosmic Light behandelingen werken op het totale ‘zijn’ van de ontvanger, dus zowel op het lichaam (fysiek/energetisch/etc.) als op de geest. Niet alleen de genezing van het lichaam wordt hierdoor gesteund, het helpt ook om negatieve gedachtepatronen en emoties los te laten en te verwerken, waarna het positieve kan gaan groeien.

Het doel van Reiki Cosmic Light

Het doel van Reiki Cosmic Light is echter niet zozeer het leren behandelen van jezelf en anderen maar eerder de bewustzijnsverbreding, die de afstemming op de Cosmic Light energieën teweegbrengt (je wordt je meer bewust van je totale zijn). Dit heeft het uiteindelijke doel dat je meester bent over je eigen leven (self mastery). Niet zozeer dat je dan totaal vrij bent van ziektes en moeilijkheden in je leven maar dat je je leven en je geluk er niet meer door laat beheersen en dat je elke keer bewust de keuze hebt hoe je ermee om wilt gaan.

© 2024 Sanu, Opleidingen voor Geneeswijzen Ontwikkeld door Infused