Menu

Electroacupunctuur volgens Voll

Sanu biedt twee opleidingen, namelijk de Basisopleiding Electroaccupunctuur (EAV) en de opleiding tot EAV-specialist. Verder kun je bij Sanu nascholingsdagen volgen.

Door een nascholingsdag, bent je in korte tijd weer up-to-date van verschillende alternatieve geneeswijzen, zoals Bioresonantie, of EAV in combinatie met neusreflexiologie, parasieten en schimmels, of fytotherapie.

De opleiding bij Sanu zijn geschikt voor mensen die al werkzaam zijn in de geneeskunde, zowel de reguliere als de alternatieve geneeskunde. Hieronder vindt je meer informatie van alle opleidingen en nascholingsdagen, en kun je je gelijk inschrijven.

Ben je geen professional, maar toch geïnteresseerd in het aanbod van Sanu? Sanu biedt ook diverse cursussen voor thuisgebruik. U kunt deze bekijken door terug te gaan naar het keuze menu en te klikken op ‘Consument, cursussen’ . Vervolgens heeft u in het linkermenu de optie ‘Cursussen’.

Basisopleiding Electroacupunctuur

Doordat wij elke dag bewegen vanuit het verleden of (dat) wat we gewend zijn door middel van verwachtingen en patronen komen we in een zogenaamde overlevingsstrategie, het opgebouwde beeld van onszelf. Vanuit wat wij willen vanuit onze eigen ik- personificatie en en dat wat er is in ons aan potentie en mogelijkheden ontstaat een kloof, waardoor we steeds meer afgesloten raken van ons zelf. De omstandigheid neemt ons mee en zodoende denken wij druk te leven vanuit onszelf. We reflecteren constant op de zogenaamde buitenwereld en de angst kruipt ongemerkt in ons systeem zodat we onbewust gevangen zitten in emoties en het in stand houden van. Het in beweging zijn gebeurd uitsluitend in onze eigen ruimte. Het gaat om zelf meer 'heel' te worden, waarna je in staat bent je potentie aan te spreken en vanuit daar op pad te gaan, een waardevolle, dankbare reis.

Gedurende de opleidingen worden de theorie en praktijk behandeld. Tijdens de opleiding wordt de geschiedenis van EAV besproken. Je leert wat de meridiaanleer is en hoe Electroacupunctuur volgens Voll hier gebruik van maakt. Vervolgens is er aandacht voor het gebruik en de werking van het acupunctuur-apparaat. Hierbij kan gedacht worden aan het instellen van het apparaat, het juist plaatsen van de acupunctuurpunten, het aflezen van de waarden op het EAV-apparaat en interpreteren van deze gegevens. Verder leer je tijdens de opleiding over het gebruik van EAV bij intolerantietesten. Tot slot komt de combinatie van EAV en voedingssupplementen, geneesmiddelen (zoals homeopathie) en andere holistische geneeswijzen aan bod in de opleiding van Sanu.

Na de basisopleiding EAV kun je jezelf EAV-therapeut noemen. Je bent in staat tot het zelfstandig uitvoeren van een meting met het electroacupunctuur-apparaat. Op basis van deze meting kan je een diagnose stellen en een behandelplan voor je client opmaken. Dit behandelplan kan onderdelen omvatten die ook met het EAV apparaat kunt uitvoeren. Daarnaast kun je na de opleiding medicatie en voedingsintolerantie uittesten. Ook ben je na een opleiding van Sanu in staat tot het geven van (electro)therapie en stroommoxa.

Gedurende hele opleiding wordt er veel geoefend met een EAV-apparaat, zowel tijdens de opleidingsdagen als thuis. Daarom dient de student in bezit te zijn van een eigen EAV-apparaat (danwel in bruikleen). Deze zijn eventueel ook te huur bij Sanu. Wil je meer informatie over de inhoud van de basisopleiding EAV? Download dan hier het studieplan.

De opleiding wordt gegeven op 5 dagen, verspreid over drie maanden. De dagen beginnen om 10.00 en rond 17.00 sluiten we dag af. Het betreft in totaal 35 docentcontacturen en daarnaast 50 uur zelfstudie. Op de laatste dag wordt er een praktijk- en inzichttoets afgenomen. Als deze met een voldoende zijn afgerond, heb je je diploma op zak. In de agenda kun je vinden wanneer de eerstvolgende EAV opleiding start.

De opleiding Electroacupunctuur volgens Voll wordt gegeven door An-Akh Zaldoc en vindt plaats in Deventer. De informatie over prijzen vindt u hier.

Opleiding EAV specialist

De opleiding tot EAV specialist is een logisch vervolg op de basisopleiding EAV. Deze opleiding is geschikt voor de EAV-therapeut die zich nog meer wil verdiepen en verbreden in de EAV. Je leert het vak nog beter toe te passen in de dagelijkse praktijk.

De opleiding tot EAV specialist ligt op hbo-niveau en is geschikt voor mensen die al werkzaam zijn in de gezondheidszorg. Hierbij kan gedacht worden aan complementair alternative medicine (cam) therapeuten, CAM-artsen, alopathen, diëtisten en fysiotherapeuten. Om toegelaten te worden tot de opleiding als EAV specialist is een relevante hbo-opleiding noodzakelijk. Daarnaast dient de student de basiscursus EAV bij Sanu te hebben gevolgd.

Nadat je de basisopleiding met succes hebt afgerond, kun je de opleiding tot EAV specialist volgen. De bestaat uit minimaal drie bijscholingsdagen in Electroaccupunctuur volgens Voll. Dit kunnen losse bijscholingsdagen zijn, deze kun je naar wens invullen. Je kunt deze dagen bijvoorbeeld invullen met de tweedaagse module Bioresonantie, die ook door Sanu wordt aangeboden. Daarnaast volg je gedurende de opleiding een stage. Na deze stage heb je minimaal een jaar aan aantoonbare werkervaring met EAV. Tijdens deze stage schrijf je ook een stageverslag. Hierdoor leer je reflecteren op je eigen professionaliteit en kan je jezelf beter ontwikkelen tot EAV-specialist. De eindopdracht is het schrijven van een scriptie. De scriptie heeft een vorm van een praktijkverslag, waarin het werken met EAV ten behoeve van de cliënt centraal staat. Gedurende de opleiding voer je 4 voortgangsgesprekken met de om je ontwikkeling te optimaliseren en worden de opleidingsonderdelen beoordeeld.

Eenmaal klaar met de opleiding, mag je jezelf EAV-specialist noemen en wordt je ingeschreven in het Sanu register van erkende EAV-therapeuten.

De opleiding vindt plaats in Deventer. De agenda laat zien wanneer de eerst volgende opleiding start.

De opleiding tot EAV specialist heeft 518 studiebelastingsuren. Dit staat gelijk aan 19 ETCS.

De informatie over tarieven vindt u hier.

© 2024 Sanu, Opleidingen voor Geneeswijzen Ontwikkeld door Infused